Орієнтовний денний раціон людини
Сніданок Салат з помідорів та огірків зі сметаною Яйце Сосиски Хліб Кава з молоком |
100 г 1 шт. 2 шт. 2 шт. 200 г |
299,36 кДж 612 кДж 1431,8 кДж; 964 кДж 629 кДж |
Обід |
|
|
Салат овочевий з олією |
100 г |
470 кДж |
Борщ |
250 г |
1006 кДж |
Рибні тюфтельки |
100 г |
1048 кДж |
Хліб |
2 шт. |
964 кДж |
Компот |
200 г |
629 кДж |
Вечеря |
|
|
Вареники з сиром |
200 г |
2095 кДж |
Молоко |
200 г |
503 кДж |
Сухарі |
100 г |
1299 кДж |
Разом: |
11950,16 кДж |
Хімічний склад і калорійність деяких продуктів харчування (на 100 г їстівної частини)
Найменування продукту |
Хімічний склад, г |
Енергетична цінність (ккал/кДж) |
||
білки |
жири |
вуглеводи |
||
М’ясо та м’ясопродукти |
||||
Яловичина |
19,0 |
19,5 |
- |
166/697,2 |
Свинина |
20,4 |
4,1 |
- |
121/508,2 |
Баранина |
16,2 |
15,3 |
- |
209/877,8 |
Телятина жирна |
18,1 |
6,8 |
- |
137/575,4 |
Телятина нежирна |
19,0 |
0,5 |
- |
82/344,4 |
Курка |
19,0 |
4,5 |
- |
120/504 |
Курча |
20,4 |
2,3 |
- |
105/441 |
Печінка яловича |
18,1 |
4,1 |
2,9 |
124/520,8 |
Ковбаса копчена |
21,0 |
40,5 |
- |
463/1944,6 |
Шинка |
16,2 |
31,5 |
- |
359/1507,8 |
Сосиски |
11,4 |
17,5 |
0,4 |
212/890,4 |
Риба та морепродукти |
||||
Ікра зерниста |
25,4 |
25,4 |
- |
236/991,2 |
Оселедець солоний |
18,9 |
18,9 |
- |
200/840 |
Короп свіжий |
15,2 |
15,2 |
- |
93/390,6 |
Судак свіжий |
18,1 |
18,1 |
- |
81/340,2 |
Щука свіжа |
17,9 |
17,9 |
- |
79/331,8 |
Минтай |
15,9 |
15,9 |
- |
70/294 |
Молоко, молочні продукти, яйця, жири |
||||
Молоко |
3,3 |
3,5 |
4,4 |
64/268,8 |
Кефір жирний |
3,4 |
3,3 |
4,2 |
62/260,4 |
Вершки 20% |
2,9 |
19,0 |
3,4 |
203/852,6 |
Сметана 25% |
2,9 |
23,8 |
2,5 |
243,1020,6 |
Сир жирний |
14,4 |
17,1 |
1,0 |
222/932,4 |
Сир знежирений |
16,8 |
0,5 |
1,0 |
77/323,4 |
Сир 40% |
22,6 |
20,0 |
3,4 |
292/1226,4 |
Молоко згущене з цукром |
7,1 |
8,6 |
54,9 |
334/1402,8 |
Яйце (1 шт. — 50 г) |
12,0 |
11,4 |
0,5 |
157/659,4 |
Масло вершкове |
0,5 |
79,3 |
0,5 |
742/3116,4 |
Олія рослинна |
— |
94,8 |
— |
882/3704,4 |
Маргарин |
0,3 |
82,3 |
1,0 |
746/3133,2 |
Борошно, крупи, бобові, хліб |
||||
Крупа гречана |
8,8 |
2,3 |
63,4 |
317/1331,4 |
Крупа манна |
9,5 |
0,7 |
70,4 |
334/1402,8 |
Крупа вівсяна |
9,1 |
6,0 |
61,0 |
343/1440,6 |
Крупа перлова, ячмінна |
6,3 |
1,1 |
68,4 |
317/1331,4 |
Рис |
6,5 |
0,9 |
72,8 |
334/1 402,8 |
Пшоно |
8,4 |
2,3 |
65,4 |
324/1360,8 |
Макарони, вермішель |
9,4 |
0,8 |
71,2 |
338/1419,6 |
Горох |
15,7 |
2,2 |
50,9 |
293/1230,6 |
Борошно пшен. 1 ґатунку |
9,4 |
1,0 |
70,0 |
335/1407 |
Борошно пшен. 2 ґатунку |
9,8 |
1,3 |
68,4 |
333/1398,6 |
Крохмаль картопляний |
0,7 |
— |
80,5 |
333/1398,6 |
Сухарі пшеничні |
10,5 |
1,2 |
68,4 |
335/1407 |
Хліб пшеничний |
6,9 |
0,7 |
47,8 |
230/966 |
Хліб житній |
4,7 |
0,7 |
39,2 |
187/785,4 |
Булка міська |
6,6 |
2,3 |
27,9 |
245/1029 |
Овочі, гриби |
||||
Капуста |
1,4 |
— |
4,5 |
24/100,8 |
Картопля |
1,4 |
— |
19,0 |
84/352,8 |
Морква |
1,0 |
— |
7,4 |
35/147 |
Огірки |
0,8 |
— |
2,0 |
12/50,4 |
Помідори |
0,8 |
— |
3,2 |
17/71,4 |
Буряк |
1,2 |
— |
8,8 |
41/172,2 |
Цибуля ріпчаста |
2,0 |
— |
8,9 |
45/189 |
Кабачки |
0,5 |
— |
3,9 |
18/75,6 |
Баклажани |
0,6 |
0,1 |
5,5 |
24/100,8 |
Гриби білі сушені |
22,0 |
2,6 |
29,3 |
234/982,8 |
Горошок зелений |
5,0 |
0,2 |
13,3 |
72/302,4 |
Кріп |
2,5 |
0,5 |
4,5 |
32/134,4 |
Петрушка |
3,7 |
— |
8,1 |
45/189 |
Ягоди, фрукти, цитрусові й баштанні культури |
||||
Яблука |
0,4 |
— |
10,1 |
43/180,6 |
Груші |
0,3 |
— |
11,2 |
47/197,4 |
Абрикоси |
0,5 |
— |
11,0 |
47/197,4 |
Виноград |
0,6 |
|
14,6 |
62/260,4 |
Родзинки |
2,5 |
— |
61,0 |
260/1092 |
Чорна смородина |
0,9 |
— |
|
12,1 |
Лимони |
0,5 |
— |
9,3 |
40/168 |
Мандарини |
0,8 |
— |
9,0 |
40/168 |
Кавун |
0,5 |
— |
7,7 |
33/138,6 |
Диня |
0,6 |
— |
9,6 |
42/176,4 |
Волоські горіхи |
13,6 |
55,6 |
11,7 |
321/2608,2 |
Цукор, усілякі солодощі |
||||
Цукор |
— |
— |
-98,9 |
406/1705,2 |
Варення |
0,3 |
— |
72,5 |
299/1255,8 |
Мед |
0,3 |
— |
77,2 |
318/1335,6 |
Какао |
20,0 |
18,8 |
38,2 |
414/1738,8 |
Шоколад |
5,1 |
34,1 |
6,5 |
549/2305,8 |
Морозиво “Пломбір” |
4,2 |
15,0 |
20,4 |
240/1008 |
Соки |
||||
Апельсиновий |
0,6 |
-9,3 |
54/226,8 |
|
Яблучний |
0,2 |
- 11,5 |
51/214,2 |
|
Індивідуальний добовий харчовий раціон
Режим харчування |
Назви продуктів |
Вага продукту |
Склад у продуктах. % |
Калорійність (енергетична) |
Відсоток добового раціону |
Відсоток Вашого добового раціону |
||
білків |
жирів |
вуглеводів |
||||||
Сніданок |
|
|
|
|
|
|
25 |
|
Загальна кількість |
|
|
|
|
|
|
|
|
Обід |
|
|
|
|
|
|
35 |
|
Загальна кількість |
|
|
|
|
|
|
|
|
Полуденок |
|
|
|
|
|
|
20 |
|
Загальна кількість |
|
|
|
|
|
|
|
|
Вечеря |
|
|
|
|
|
|
20 |
|
Загальна кількість |
|
|
|
|
|
|
|
. |
Сумарна кількість |
|
|
|
|
|
|
100 |
|
Цей матеріал з subject.com.ua