П`ятниця, 10.05.2024, 14:19
Додаток 4 Поради щодо харчування для зміцнення здоров’я та підтримання нормальної маси тіла ❖ У харчовому раціоні дотримуйся основних правил правильного харчування: різноманітності, помірності, збалансованості. ❖ Щоденний раціон має відповідати щоденним витратам енергії. ❖ Їж 3-4 рази на день, у певні години, не частіше, ніж через 3-4 години. ❖ Сніданок і обід мають бути більш калорійними, на вечерю обирай легкі страви (овочеві, молочні). ❖ Не переїдай. ❖ Їж не поспішаючи, ретельно пережовуючи їжу. ❖ Вибирай їжу, багату на корисні поживні речовини. ❖ Вживай якомога більше овочів і фруктів. ❖ Увечері не пий міцного чаю. ❖ Цукор заміни медом. ❖ Вживай більше житнього хліба, хліба з висівками, менше — білого хліба. ❖ Уникай надто жирної їжі. ❖ Частіше вживай не смажені, а варені й тушковані продукти. ❖ Не досолюй страви. ❖ Приправляй страви йодованою сіллю. ❖ Дотримуйся питного режиму. ❖ Вживай свіжі, теплі страви. ❖ Не відволікайся від їжі для розмов, читання. Цей матеріал з підручника Основи здоров’я (Бойченко, Василашко, Василенко) 6 клас (subject.com.ua)
Підручник Основи здоров’я (Бойченко, Василашко, Василенко) 6 клас |
Меню сайтуПошук |