№
з/п
|
Дата
|
Скоригована
|
Зміст уроку
|
Примітки
|
Блок 1. Технологія виготовлення виробів із тонколистового металу та дроту
|
Розділ 1. Основи матеріалознавства (2год).
|
Тема 1.1. Види та призначення конструкційних матеріалів. Тонколистовий метал та дріт (2год).
|
1.
|
04.09.
|
|
Поняття про виготовлення тонколистового металу на прокатних станах та його властивості. Види тонколистового металу (фольга, жерсть, покрівельна сталь). Застосування тонколистового металу в різних галузях господарства.
|
|
2.
|
04.09.
|
|
Поняття про виготовлення та властивості дроту. Види дроту (мідний, алюмінієвий, сталевий), його застосування.
|
|
Розділ 2. Технологія виготовлення виробів із тонколистового металу та дроту (16год).
|
Тема 2.1. Процес розмічання заготовок на листовому металі (4год).
|
3.
|
11.09.
|
|
Графічні зображення. Основні лінії на кресленні, нанесення розмірів, масштаб. Розгортка виробу. Читання графічних зображень.
|
|
4.
|
11.09.
|
|
Послідовність виготовлення виробу.
Поняття про базову лінію. Прийоми розмічання заготовки виробу на тонколистовому металі. Інструменти для розмічання (слюсарна лінійка, кутник, рисувалка).
|
|
5.
|
18.09.
|
|
Підготовчі роботи до розмічання. Правка заготовки. Інструменти та пристосування для правки тонколистового металу (киянка, рихтовочна плита тощо).
|
|
6.
|
18.09.
|
|
Припуски на обробку та правила економного використання тонколистового металу.
Виконання розмітки заготовки на тонколистовому металі.
|
|
Тема 2.2. Процес різання та обпилювання деталей із тонколистового металу (2год).
|
7.
|
25.09.
|
|
Послідовність виготовлення деталей виробу з тонколистового металу. Прийоми різання тонколистового металу ручними ножицями, їх будова і принцип роботи. Види ножиць.
|
|
8.
|
25.09.
|
|
Напилки, їх будова, прийоми обпилювання деталей із тонколистового металу.
|
|
Тема 2.3. Способи з’єднання деталей із тонколистового металу (2год).
|
9.
|
02.10.
|
|
Види з’єднань деталей із тонколистового металу. Прийоми з’єднання деталей виробу однофальцевим швом. Інструмент та пристосування.
|
|
10.
|
02.10. тематична
|
|
З’єднання деталей виробу на заклепках. Види і призначення заклепок, інструмент та прийоми з’єднання.
|
|
Тема 2.4. Процес вирівнювання, розмічання, різання та виготовлення виробів із дроту (4год).
|
11.
|
09.10.
|
|
Вирівнювання та підготовка дроту до розмічання й обробки.
Прийоми розмічання заготовок із дроту.
|
|
12.
|
09.10.
|
|
Інструменти для різання дроту (плоскогубці, круглогубці). Прийоми різання різних видів дроту.
|
|
13.
|
16.10.
|
|
Гнуття дроту.
|
|
14.
|
16.10.
|
|
Виготовлення виробу із дроту
|
|
Тема 2.5. Оздоблення виробів із тонколистового металу та дроту (4год).
|
15.
|
23.10.
|
|
Види оздоблення.
|
|
16.
|
23.10.
|
|
Підготовка виробів до оздоблення. Шліфування.
|
|
17.
|
06.11.
|
|
Відомості про антикорозійні матеріали.
|
|
18.
|
06.11.
тематична
|
|
Прийоми оздоблення виробів із тонколистового металу та дроту.
|
|
Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (4год).
|
Тема 3.1. Машини і механізми. Свердлильний верстат (2год).
|
19.
|
13.11.
|
|
Поняття про механізми і машини, їх призначення. Механізми передавання і перетворення руху. Ведуча і ведена деталі в механізмі. Передатне число.
|
|
20.
|
13.11.
|
|
Види з’єднань деталей: рухомі й нерухомі, рознімні й не рознімні.
|
|
Тема 3.2. Основи проектної діяльності (2год).
|
21.
|
20.11.
|
|
Методи проектування: метод комбінування. Моделі-аналоги. Виявлення найкращих ознак у кожному зразку.
|
|
22.
|
20.11.
|
|
Інформаційні джерела (книги, довідники, словники, журнали, каталоги, всесвітня мережа ). Пошук та відбір інформації для проекту.
|
|
Розділ 4. Технологія побутової діяльності (4год).
|
Тема 4.1. Технологія збереження поживних речовин у продуктах харчування (1год).
|
23.
|
27.11.
|
|
Загальні відомості про обробку харчових продуктів. Первинна обробка харчових продуктів, її санітарне значення.
Види теплової обробки продуктів харчування (варіння, смаження, припускання, тушкування, запікання, випікання) та їх особливості. Вплив виду теплової обробки продуктів на збереження та засвоєння організмом поживних речовин.
Добір посуду для приготування їжі з метою збереження поживних речовин
|
|
Тема 4.2. Технологія догляду за житлом (2год).
|
24.
|
27.11.
|
|
Значення гігієни житла в житті родини.
Прибирання житла. Послідовність дій під час прибирання житла.
Миючі засоби та інструменти для прибирання житла.
Догляд за м’якими та корпусними меблями. Засоби для чищення і догляду за меблями.
|
|
25.
|
04.12.
|
|
Догляду за побутовою відеотехнікою, скляними та дзеркальними поверхнями його особливості.
Побутова техніка для прибирання житла (пилосос, парові швабри, миючі пилососи, парогенератори тощо). Особливості користування побутовою технікою для прибирання житла.
|
|
Тема 4.3. Технологія догляду за волоссям (1год).
|
26.
|
04.12.
тематична
|
|
Типи волоссся. Зовнішній вигляд волосся і стан здоров’я людини. Фактори, що впливають на стан волосся (неправильне харчування, фарбування, завивки, неправильний догляд).
Предмети для догляду (гребінець, щітка, бігуді тощо) і засоби догляду за волоссям (шампунь, лосьйон тощо)
|
|
Модуль І. Технологія виготовлення виробів із тонкого листового металу та дроту.
|
Розділ 1. Основи технології обробки дроту (6год).
|
27.
|
11.12.
|
|
Поняття про метали (залізо, мідь, алюміній) та їх сплави (сталь, латунь). Використання металів та їх сплавів.
|
|
28.
|
11.12
|
|
Отримання дроту прокатуванням та волочінням.
Обладнання безпечного робочого місця.
Підготовка дроту до розмічання (випрямляння). Лінійне розмічання, припуск на обробку. Штангенциркуль та прийоми роботи з ним.
|
|
29.
|
18.12.
|
|
Способи поділу дроту на частини.
Обпилювання торців дроту.
Контроль обпилювання.
|
|
30.
|
18.12
|
|
Прийоми згинання дроту в лещатах та з використанням оправок.
|
|
31.
|
25.12.
|
|
Послідовність виготовлення виробів з дроту. Виготовлення виробів з дроту.
|
|
32.
|
25.12
|
|
Контроль якості робіт
|
|